Насловна  |  Саопштења  |  Протест због увреде на рачун РРУ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 06. 2007.

Протест због увреде на рачун РРУ

Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије - подружница РТС протестују због увреде која је у међусобним јавним оптужбама народног посланика, Владана Батића и директора РТС-а, Александра Тијанића преко дневника "Курир" упућена на адресу 4.000 запослених у Републичкој радиодифузној установи (РРУ).

Недопустиво је да народни посланик Медијски јавни сервис назива "јавним WЦ-ом" зато што се спори са генералним директором РТС-а.

Медијски јавни сервис и запослени у њему не треба да буду заштићени од било чије критике за свој рад, тим пре што су финансирани из претплате грађана Србије. То међутим, не значи да се било ко, па и народни посланик и бивши министар правде претплати да вређа запослене у РТС-у. Напротив, најмање што од њега очекујемо је да се извини због изречене увреде. Интегритет наших колега не сме да буде изложен било чијем јавном препуцавању. Наравно, о томе морају да воде рачуна све јавне личности укључујући и првог човека РТС-а.

 

У Београду, 19.06.2007.
УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА СРБИЈЕ
СИНДИКАТ НОВИНАРА СРБИЈЕ - Подружница РТС

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси