Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНВ: Новинарки VOICE-а омогућити неометан рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 11. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНВ: Новинарки VOICE-а омогућити неометан рад

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Војводине (ДНВ-УНС) тражи да се омогући неометан рад новинарки Војвођанско истраживачко-аналитичког центра (VOICE) Ивани Гордић, као и свим новинарима и медијским радницима који извештавају из индустријске зоне код Зрењанина о градњи фабрике Линглонг и проблемима ангажованих страних радника.

Како је Ивана Гордић рекла УНС-у протеклих недељу дана изложена је претњама, а рад на терену јој је отежан до мере да не може да обавља новинарски посао. Гордићева каже да је фотографишу и да на терену особа која разуме српски иде за њом и прати све што ради.

Гордићева је УНС-у рекла да је њој и двема колегиницама из Дојче велеа, које су радиле на причи о вијетнамским радницима, у неколико наврата пут препречио човек у великом црном мерцедесу, за ког је касније установила да је иста особа која је онемогућила кретање екипи ТВ Н1.

„Неколико пута је стао и нама на пут. Кроз индустријску зону, поред нас је више пута пројурио, па нагло закочио. Када су одвозили раднике, ми смо аутомобилом пратили где их смештају. Иако смо се на том путу раздвојили, убрзо је човек у црном мерцедесу пошао за нама, пресретао нас, јурио поред нас, угрожавајући тиме животе свих који су се нашли на путу. Како је стигао до Ечке пре нас, блокирао нам је пут и није нам дозволио да уђемо у улицу. Повукао се када га је колегиница из Дојче велеа снимила. Тада смо прошли“, испричала је Гордић шта јој се догодило пре недељу дана.

УНС и ДНВ-УНС траже да полиција истражи ко и по чијем налогу пресреће новинаре и покушава да их застраши.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси