Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво да подигне оптужницу против нападача на Снежану Чонградин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 11. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Тужилаштво да подигне оптужницу против нападача на Снежану Чонградин

Удружење новинара Србије осуђује напад на новинарку Данаса Снежану Чонградин који се десио синоћ испред Дома омладине док је извештавала са протеста невладиних организација због графита Ратка Младића и тражи да тужилаштво подигне оптужницу против нападача којег је полиција у цивилу идентификовала

Како је Снежана Чонградин рекла за Данас, у тренуцима када је деловало да се скуп завршио, а полиција се повлачила, појавила се група људи која је почела да псује и виче на активисте невладиних организација. Она је у тим тренуцима радила уживо пренос за Фејсбук страну Данаса.

“Иако је полиција била на мање од метар од мене, један од њих је успео да ме удари по руци и избије ми телефон”, изјавила је Чонградин, додајући да су јој многи после потврдили да је нападач члан Левијатана.

Додаје да је полиција у цивилу која је све време чувала графит, нападача одмах привела, али да не зна шта се даље десило.

УНС очекује брзу реакцију тужилаштва и пратиће поступање надлежних у оквиру Сталне радне групе за безбедност и заштиту новинара и Владине Радне групе за безбедност новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси