Насловна  |  Саопштења  |  Десет година од нестанка Славуја и Перинића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 08. 2008.

Десет година од нестанка Славуја и Перинића

Удружење новинара Србије (УНС) са огорчењем подсећа да је данас, 21. августа 2008. десет година од како су Ђуро Славуј и Ранко Перинић, новинарска екипа "Радио Приштине", нестали на путу за Ораховац на Косову и Метохији.

Желећи да сниме прилог о повратку киднапованих монаха Славуј и Перинић су 21. августа 1998. године кренули ка Зочишту у манастир Свети Врачи. Они су последњи пут виђени у Великој Хочи, у преподневним часовима, где су према изјавама мештана направили грешку и уместо на исток кренули на запад, према Ораховцу, који је у то време био под контролом тзв. ОВК.

До данас породице Перинић и Славуј нису добиле никакву званичну информацију о субини несталих. Такође, возило у којем су се налазили, плава застава 128, до сада није пронађена.

УНС, такође, подсећа да је Љубомир Кнежевић, дописник "Политике" и приштинског "Јединства" 6. маја 1999. године нестао у подножју планине Чичавица, код Вучитрна.

УНС је тражио расветљавање судбина новинара несталих на КиМ  од свих високих представника које су УН постављале од 1999. године до данас и ни у једном случају није добио било какав одговор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси