Насловна  |  Саопштења  |  Извините се Политици и Пресу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 04. 2008.

Извините се Политици и Пресу

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због увреда које су челници ДС-а и ЛДП-а упутили новинаркама "Политике", Биљани Баковић и Мирослави Дерикоњић, као и редакцијама "Политике" и "Прес"-а и тражи њихово извињење.

Председник ИО ДС Марко Ђуришић, уместо да одговори на питање о искрености намере његове странке у борби против корупције оптужио је новинарке "Политике", Биљану Баковић и Мирославу Дерикоњић за "пропаганду" и писање текстова" наручених из кабинета Војислава Коштунице", а "Политику" да објављивањем информација о заоставштини Ненада Богдановића "води хајку против мртвог човека".

УНС подсећа и да су челници ЛДП-а у јучерашњем протестном перформансу пред седиштем "Прес"-а због, како тврде, објављивања нетачних истраживања јавног мнења, овај дневник назвали "мафијашким".

УНС истиче да политичке странке незадовољство писањем медија о себи могу да искажу на разне начине - од демантија и јавних протеста до тужби суду, али немају право да вређају, без доказа оптужују новинаре да су извршиоци жеља шефова кабинете политичке конкуренције и мафије.

УНС у понашању челника ДС-а и ЛДП-а препознаје недопустиве поступке према новинарима, слободи медија и њиховој уређивачкој политици, за шта су се у прошлости ове странке бориле и јавно заузимале.

УНС позива колеге и њихове редакције да буду колегијалне у осуди свих политичара који вређају и омаловажавају новинаре, тим пре што је изборна кампања на самом почетку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси