Насловна  |  Саопштења  |  Изједначити права националних мањина у области информисања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 08. 2008.

Изједначити права националних мањина у области информисања

Удружење новинара Србије (УНС) подржава захтев бошњачких посланика, који траже да се права њихове националне мањине у области информисања изједначе са правима која већ остварују остале националне заједнице у Србији, посебно оне које имају своје емисије на Радио-телевизији Војводине.

УНС се залаже да Бошњаци, сагласно предлогу посланика Есада Џуџевића изнетом у разговору са известиоцем Европског парламента за Србију, Јелком Кацином, добију своју емисију на Радио-телевизији Србије.

На тај начин, бошњачка мањина би добила равноправан третман на Јавном сервису. То је не само колективно право ове заједнице, него и поједниначно право грађана Србије који су по закону обавезни да плаћају претплату, чиме полажу право и на информисање на свом језику.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси