Насловна  |  Саопштења  |  Омогућити рад ТВ Ресава и Ресавском поштоноши
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 06. 2008.

Омогућити рад ТВ Ресава и Ресавском поштоноши

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије протестује због грубог кршења слободе медија које општинско руководство Свилајнца и даље спроводи против телевизије "Ресава" и најстаријег локалног листа у Србији "Ресавског поштоноше".

УНС тражи да се за поштовање слободе медија заложи и Министарство културе, јер је у питању најтежи случај кршења Закона о информисању у односу на редакције од почетка године.

УНС подсећа да је комисија Општинског већа Свилајнца злоупотребом овлашћења, 4. јуна, најпре наредила прекид телевизијског програма, а затим заменила браве и иселила ове две редакције.

УНС истиче да је 11. јуна, заменик председника општине Свилајнац и председник Окружног одбора Демократске странке за Поморавље Предраг Милановић, представницима УНС-а обећао да ће редакције бити враћене у просторије које су закупиле од општине и за које су измирене све доспеле обавезе. На жалост, уместо да овим медијима буде омогућено да несметано наставе рад, после 20 дана од незаконитог исељења, достављено им је решење о раскиду Уговора о закупу, због наводно неизмирених финансијских обавеза према општини.

УНС подсећа општинско руководство Свилајнца и Министарство културе да је ометање емитовања програма кривично дело и да Закон о информисању забрањује "притисак на јавно гласило и његово особље, као и утицај подесан да их омете у обављању посла" и тражи да редакцијама буде надокнађена штета настала незаконитим и насилним прекидом рада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси