Насловна  |  Саопштења  |  Омогућити рад ТВ Ресава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 06. 2008.

Омогућити рад ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује избацивање редакције ТВ Ресава и часописа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША из просторија чији је власник општина Свилајнац, као и насилно прекидање телевизијског програма које је 04.јуна спровела комисија Општинског већа Свилајнца по налогу заменика председника општине и председника Окружног одбора Демократске странке за Поморавље, Предрага Милановића.

УНС истиче да је комисија Општинског већа формирана ради преузимања телевизијске опреме која је власништво општине, али је злоупотребила овлашћење и уместо да преузме опрему, чему се нико у Телевизији Ресава није противио, избацила запослене, наредила прекид програма и кроз кабловску мрежу чији је ТВ Ресава закупац, пустила сигнал локалног радија ЧИЧИЦА.

Иначе, ТВ Ресава поседује властиту опрему и за емитовање програма и није јој била неопходна техника која је власниство општине.

УНС подсећа општинско руководство Свилајнца на Закон о информисању по којем „нико не сме да врши било какав физички или други притисак на јавно гласило и његово особље, као ни утицај подесан да их омете у обављању посла“ и тражи да Суд због повреде слободе јавног информисања у складу са Законом, реагује по хитном поступку.

УНС тражи да општинско руководство омогући повратак и несметан рад редакцијама ТВ Ресава и најстаријег локалног листа РЕСАВСКИ ПОШТОНОША у закупљени простор и надокнади штету насталу незаконитим насилним прекидом програма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси