Насловна  |  Саопштења  |  Подржавамо отпуштене новинаре "Курир спорта"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 07. 2008.

Подржавамо отпуштене новинаре "Курир спорта"

Удружење новинара Србије (УНС) подржава легитимне захтеве колега из недавно угашеног дневног листа "Курир спорт", којим захтевају да им од стране оснивача буду исплаћена дуговања за плате, здравствене и пензионе доприносе.

Дневни лист "Курир спорт" је одлуком оснивача, Радисава Раје Родића, недавно угашен, а преко 40 колега је остало без посла, зарада за три месеца и доприноса за исти период, а нису им исплаћене ни отпремнине за престанак радног односа.

УНС подсећа да је поднео предлог за измене Закона о јавном информисању како се убудуће не би дешавало да власници медија гашењем правних лица, која су издавачи медија, избегавају да запосленима исплате своје обавезе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси