Насловна  |  Саопштења  |  Тражимо најстрожију казну за нападаче на екипу ТВ "Јединство"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 06. 2008.

Тражимо најстрожију казну за нападаче на екипу ТВ "Јединство"

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује претње новинарској екипи ТВ "Јединство" из Новог Пазара које су јој данас, око 11.00 сати, упутиле две непознате особе, док су снимали прилог о бесправној градњи.

УНС истиче да су новинарки Ивани Милић и сниматељу Едису Клименти пришли непознати мушкарци и запретили да ће уколико снимљени материјал објаве "бити заклани", а њиховом саговорнику Петру Петровићу поручили да овде (у Новом Пазару) он нема никаква права.

УНС подржава колеге новинаре из Новог Пазара који професионално раде свој посао и тражи да нападачи на екипу ТВ "Јединство" буду најоштрије кажњени. По сазнању УНС-а нападачи су идентификовани и полиција има њихова имена.

УНС подсећа да је Нови Пазар град у којем су напади на новинаре најучесталији, али да до сада, полиција није открила виновнике најтежих инцидената против новинара и медија. Нису пронађене наоружане особе које су 7. октобра прошле године пиштољем претиле уреднику ТВ "Јединство" Рамизу Етемовићу, поразбијале опрему у режији, а затим упале у "Регионалну" телевизију и повредиле радника обезбеђења ове куће.

Полиција није открила ни ко је напао новинара Гласа јавности и Курира Зорана Шапоњића, док је снимао сахрану вођа вехабија Исмаила Прентића, 21. априла 2007. године, а непознати су и починиоци бројних уништавања емисионе технике електронских медија из Новог Пазара, Сјенице и Тутина.

УНС позива колеге и јавност у Новом Пазару да буду солидарни и дигну глас против свих који угрожавају слободу медија и онемогућавају новинарима да истражују бројне случајеве криминала и корупције у овом крају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси