Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да пронађе ко је разбио врата Мађарске медијске куће
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 04. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Полиција да пронађе ко је разбио врата Мађарске медијске куће

Удружење новинара Србије осуђује уништавање улазних врата зграде Мађарске медијске куће у Суботици и тражи од полиције да пронађе починиоце.

У ноћи између субота и недеље млађи мушкарац са капуљачом на глави разбио је стакло на згради у којој се налазе РТВ Панон, Суботички мађарски радио, суботичка редакција дневног листа „Mađar So“ и недељника „Het Nap”.

Сигурносне камере снимиле су групу младића која пролази поред зграде, док један из групе прилази вратима Медијске куће и ударцем ногом разбија стакло на вратима.

Како за УНС каже Иштван Боџони, директор РТВ Панон, младићи су изашли из суседне зграде која је делом настањена. Он претпоставља да се у тој згради организују забаве, али осим исписаних графита, до сада нису имали већих проблема.

“Тај део је прилично осветљен, вероватно су знали да имају камере. Не боли нас толико што су разбили стакло, то може свака пијана будала, већ што су наши аутомобили паркирани испред, па ћемо морати да преиспитамо безбедносне процедуре, каже Боџони.

Он каже да је случај пријављен полицији, у току ноћи је обављен увиђај, а за починиоцем се трага. Наводи и да су случај пријавили да би се предупредили слични догађаји, али да нису покретали поступак пред тужилаштвом.

“Ми ових дана прослављамо Ускрс, православни верници ће празновати следеће недеље. Желим свима, па и тим момцима и свима сличним њима, не само у Суботици, него у било ком граду, да у миру проведу празнике и да размишљају о паметним стварима”, поручио је Боџони.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси