Насловна  |  Саопштења  |  Власници Супер ТВ не треба да продубљују проблеме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 03. 2009.

Власници Супер ТВ не треба да продубљују проблеме


Поводом појављивања сигнала "Супер" телевизије у кабловском систему СББ-а, иако је редакција у штрајку, Удружење новинара Србије (УНС) позива власнике да не продубљују већ постојеће проблеме, са којима се овај медиј суочава након приватизације и губљења покрајинске фреквенције.

УНС подсећа да су предајници ове телевизије искључени у понедељак и да су запослени у штрајку због неисплаћених зарада, али и генерално лошег стања у којем се "Супер" телевизија већ дуже налази.

Иако се сигнал "Супер" телевизије појавио у кабловском систему преко СББ-а запослени који су у штрајку не знају ко и одакле емитује сигнал.

УНС позива мањинског власника, Радио-телевизију Србије, која у "Супер" телевизији има удео од 5 одсто, да се огласи поводом неисплаћених зарада новинарима, губљења покрајинске фреквенције, нагомиланих дугова који достижу више десетина милиона динара и очигледног кршења права запослених на штрајк.

УНС сматра да је "Супер" телевизија пример лоше приватизације медија и да се за судбину запослених и саме телевизије хитно мора пронаћи одрживо решење. УНС се због проблема у "Супер" телевизији за помоћ обратио и градоначелнику Суботице Саши Вучинићу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси