Насловна  |  Саопштења  |  Забрињавајућа изјава градоначелника Крагујевца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 04. 2009.

Забрињавајућа изјава градоначелника Крагујевца


Удружење новинара Србије (УНС) сматра забрињавајућом данашњу изјаву градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића да га сарадници редовно обавештавају куда новинарка Бранка Куљанин, дописница „Гласа јавности“ и „Курира“, иде и с ким се дружи.

УНС указује да је на данашњој конференцији за штампу Стевановић критиковао писање дописника београдских листова, посебно се осврнувши на наслов „Банкрот“, објављен пре неколико дана у „Куриру“, где се у даљем тексту говори о градском буџету Крагујевца.

Уз протест да је разговор у којем градоначелник говори новинару да прати његово кретање непримерен, дописник листа „Политика“ Бране Карталовић је напустио конференцију.

УНС позива градоначелника и градску власт Крагујевца да имају у виду да их јавна функција обавезује на добру комуникацију с новинарима и на давање информација од интереса за јавност, па тако и издвајањима средстава из градског буџета.

С друге стране УНС позива новинаре да у недостатку информација од званичних власти, с дужном пажњом бирају своје изворе, јер су одговорни за истинито и правовремено информисање јавности.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси