Насловна  |  Саопштења  |  Пронађите убице новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 04. 2009.

Пронађите убице новинара


Удружење новинара Србије није задовољно досадашњим учинком државе у решавању убистава новинара.

Прошло је 15 година од нерасветљене смрти новинарке "Дуге"Даде Вујасиновић, 10 година je нерешено убиствo власника "Дневног телеграфа" и "Европљанина" Славка Ћурувије и 8 година како нису пронађене убице јагодинског дописника "Вечерњих новости" Милана Пантића.

УНС сматра да не само да је ондашња држава била умешана у ове злочине него и да су данашње власти одговорне због чињенице да су налогодавци и извршиоци ових убистава и даље неоткривени.

Држава је до сада показала да није заинтересована за расветљавање ових убистава, да није заинтересована да решава покушаје убистaва новинара, као што је постављање бомбе на прозор стана новинара "Времена" Дејана Анастасијевића, али ни да строже казни нападаче, као у случају Владе Митрића, дописника "Вечерњих новости" из Лознице, који је преживео батинање и три године живи под целодневним полицијским надзором.

Као и до сада, УНС тражи од правосудних и истражних органа да не беже од откривања налогодаваца и убица новинара, јер нас у то, упркос обећањима, уверава досадашњи неуспех и проток времена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси