Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустивo игнорисање медија у Горњем Милановцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 05. 2013.

УНС: Недопустивo игнорисање медија у Горњем Милановцу

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због селективног позивања медија у Горњем Милановцу на догађаје од јавног значаја. Како наводе новинари Бете из Горњег Милановца, једино дописници ове агенције и Вечерњих новости нису добили позив за свечаност поводом обележавања Дана победе у овом граду.

 

Они сматрају да је разлог непозивања новинара ових редакција љутња председника општине Горњи Милановац Милисава Мирковића "јер су објавили изјаве опозиционих одборника да је за концерт Ане Бектуте, прошлог месеца, плаћено 840.000 динара".

Информативна служба кабинета Председника општине Горњи Милановац демантује ове наводе и тврди да су „организатори свечаности у Горњем Милановцу поводом обележавања 9. маја Савез бораца Општине Горњи Милановац и Подружница друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. из Горњег Милановца, па су самим тим и позиви за ову свечаност упућивани од стране ова два удружења“.

Владимир Јовановић из Савеза бораца потврдио је да је овај савез слао позиве и нагласио да су позив послали само локалним Таковским новинама како би ове новине могле „да направе најаву догађаја“. На питање УНС-а зашто позив није послат свим медијима у Горњем Милановцу, Јовановић је одговорио да Савез није имао обавезу да шаље позиве свима. Он је негирао да непозивање медија има везе са писањем новинара Бете и Вечерњих новости о концерту Ане Бекуте.

УНС сматра да су организатори скупа морали да позову новинаре јер је обележавање Дана победе над фашизмом догађај од јавног значаја.

УНС истиче да су организатори дужни да свима под једнаким условима обезбеде приступ информацијама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси