Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да утврди ко прети колегиници Биљани Рогановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 05. 2013.

УНС: Полиција да утврди ко прети колегиници Биљани Рогановић

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција у Прокупљу утврди и јавно саопшти све чињенице поводом тврдњи Биљане Рогановић, дописнице Јужних вести из овог града да јој је председник Српске напредне странке из Прокупља Дарко Лакетић послао претећу поруку.

 

Како је за УНС рекла Биљана Рогановић, 28. априла у 22:39 са броја телефона Дарка Лакетића стигао јој је СМС у којем је писало: „Пријатељски те опомињем да пазиш шта пишеш и шта причаш. Заобилази СНС, мене и моје људе у широком луку. Ако ти нешто није јасно зови мене, не мешај и не зови друге људе, јер ти они ништа не могу помоћи ако ти „брљаш“ као до сада“.

Сутрадан, 29. априла Лакетић је позвао Рогановићку и рекао да он није послао СМС, али да ако жели може да иде и све пријави инспектору за привредни криминал.

Након што га је пријавила полицији у Прокупљу Лакетић је против ње, како је рекао, поднео кривичну пријаву за лажно пријављивање.

 „Нисам послао никакав СМС Биљани Рогановић. Ја сам апеловао на МУП да што пре утврди ко је послао ту поруку и да тај за то одговара. Имам листинг на коме се види да тада са мог телефона у то време није било саобраћаја. Рекао сам јој да пријави инспектору за привредни криминал јер сам мислио да овај случај спада у ову врсту криминала,“ рекао је Лакетић УНС-у.

УНС позива МУП да због претњи пружи неопходну заштиту колегиници Биљани Рогановић до утврђивања свих чињеница.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом лицима која обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси