Насловна  |  Саопштења  |  Свештеник новинару претио смрћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 05. 2009.

Свештеник новинару претио смрћу


Председник Удружења новинара Србије (УНС) Нино Брајовић обратио се данас владики Жичком Хризостому, након што је дописнику "Курира" и "Гласа јавности" Зорану Марјановићу смрћу претио свештеник Властимир Златић, из села Шилопај код Горњег Милановца.

У писму је Брајовић затражио да Владика, у складу са својим надлежностима, утиче на свештеника Златића, који је након објављивања текста да је тукао своју ванбрачну супругу, почео да прети Марјановићу.

УНС подсећа да је Полицијска управа из Чачка у саопштењу за јавност навела да ће предузети одговарајуће мере против свештеника Златића јер се супруга са којом је живео у ванбрачној заједници обратила за лекарску помоћ због телесних повреда.

Када је Марјановић, поштујући правила новинарске професије да се чује и друга страна, позвао телефоном свештеник Златић га је пријавио милановачкој полицији оптужујући га за узнемиравање.

После објављених текстова, у готово свим дневним новинама, свештеник Златић је поново јуче претио Марјановићу, овог пута, како он тврди, речима да ће му "показати пиштољ и да ће проћи као Ћурувија“.

О претњама упозната је и милановачка полиција, која је предузела мере да би заштитила новинара Зорана Марјановића и његову породицу.

УНС сматра недопустивим да свештена лица на овакав начин комуницирају са новинарима, тим пре што и о понашању свештеника јавност има оправдан интерес да буде обавештена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси