Насловна  |  Саопштења  |  Исплатити зараде и хонораре запосленима у Мип радију и Сити телевизији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 05. 2009.

Исплатити зараде и хонораре запосленима у Мип радију и Сити телевизији


Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СНС) траже од управе Фудбалског клуба Партизан да се неисплаћене зараде запосленима и хонорарцима МИП радија и Сити 1 телевизије што пре измире.

УНС и СНС указују да запослени нису примили плате од новембра, а да су последња добијена примања ретроактивно умањивана за 30 одсто. Још драстичнија ситуација је са примањима хонорарних сарадника, који зараду нису примили већ десет месеци.

УНС се 6. фебруара ове године обратио генералном секретару ФК Партизан Дарку Грубору и директору Мипос-а д.о.о, оснивачу ових медија, Зорану Ђорђевићу.
Грубор је у свом одговору навео да је предузеће „Мипос“ оснивач медија и да смо се обратили на погрешну адресу. Затим је изнео да је ФК Партизан у 2008. години предузећу „Мипос“ уплатио 7.463.832 динара за „информисање јавности о раду клубова удружених у ЈСД „Партизан““, а да је за исту намену у 2009. до почетка фебруара уплаћено 1.000.000 динара.

Директор „Мипоса“ Ђорђевић као разлог за неисплаћивање зарада новинарима и медијским радницима навео је њихову лењост и неспособност.

УНС и СНС указују да на сајту ФК Партизан http://www.partizan.rs/mediji.php?Jezik=sr&sec=7&sec1=4

стоји да су Мип радио и Сити 1 телевизија део медијског центра ФК Партизан.
Такође, према тврдњама запослених, директор Мипоса прима плату од ФК Партизан, а њихове радне књижице су у ФК Партизан.

УНС и СНС разумеју да економска криза погађа све па и ФК Партизан, али
немају разумевање што и поред бројних захтева запослених и УНС-а нико из Управе није желео да почне разговаре о неисплаћеним зарадама, а камоли да тај проблем реши.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси