Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Цепање „Курира“ Живковићево насиље над медијем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 02. 2014.

УНС: Цепање „Курира“ Живковићево насиље над медијем

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује поступак лидера Нове странке Зорана Живковића који је незадовољан писањем „Курира“ јуче на конференцији за новинаре поцепао примерак овог таблоида. УНС сматра да јавно цепање новина, макар и због оправданог незадовољства, није поступак примерен лидеру партије која себе сматра демократском.

 

За УНС цепање новина од стране председника политичке партије у изборној кампањи је и гест насиља према медију и опасна порука његовим присталицама и јавности.

Коментари (11)

Остави коментар
пон

24.02.

2014.

Zoran Živković [нерегистровани] у 10:31

Livcemerje

Licemerje predsednice UNS-a.
http://www.youtube.com/watch?v=-X-s-KncXxc&feature=youtu.be

Одговори
пон

10.02.

2014.

Dragan [нерегистровани] у 07:39

Toaletoid

Treba mnogo vode da protekne Dunavom da bi Kurir postao tabloid od toaletoida.

Одговори
нед

09.02.

2014.

ma pusti [нерегистровани] у 15:50

E, veselje

Ovi iz Kurira ima pomognu Vucicu isto koliko su Slobodanu Milosevicu pomogli Hadzi Dragan Antic, Dusan Cukic i onaj nesrecnik iz RTS-a sto je trenutno na robiji u Zabeli.

Одговори
суб

08.02.

2014.

Milutin [нерегистровани] у 14:42

Re: Ma da

A vi ste "kolega" policajac ili istrazni sudija? Моzda urednik Kurira? Ма da, Aco Rodicu, ti li si?

Одговори
суб

08.02.

2014.

Buzz [нерегистровани] у 08:03

Kurir nisu novine, a to nikad nisu ni bile.

Naravno da nisam fan Živkovića, ali ni ono što "Kurir" radi, mimo svih načela i morala novinarske profesije, još od svog prvog broja odavno ga je stavilo van tretmana novine i svega onog što bi, da je kojim slučajem on ipak novina, trebalo da preduzme naše Udruženje novinara Srbije kad bi se prema novinama ponašalo onako kako je to Živković sebi dopustio. Dakle, niti je Živković političar, niti je "Kurir" novina.

Одговори
пет

07.02.

2014.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 23:37

Ношта не разумем

Сваки дан цепам новине да бих подложио ватру у пећи. Нормално, могу се новине употребити за било шта, јер када их прочитате, оне су буквално као сваки други папир. Правно, морално, економски, свако ко је купио неки лист, одвојио динар од уста, има право да га употреби у корисне сфрхе. Е, сада је друго питање, господо, другови и непоштена интелигенцио: да ли неко, или било ко, има право јавно да демонстрира мржњу према неком медију. То има сасвим неку другу конотацију. Сада да видмо ко је Цепач. То је један осиони, непристојни и поприлично неваспитани припадник људског рода. Ево ја молим, као члан УНС-а, да му овај осврт буде доступан. Живковић је преварант, доказани преварант. Тадић је недавно описао о каквом се типу ради, а ко се боље зна него они између себе. Живковић је (као пре њега Ивковић, и др. , а после њега Калановићка), покрао, самовољно растурао, делио део огромног Стамбеног фонда савезних органа, док је био председник Стамбене комисије. Када му је то јавно у више наврта изнесено, доказано документима (и "Курир" је објавио, на основу докумената, фељтон, под називом "Гајба", од чега је тада дрхтао), очекивало се да ће јавни тужилац напокон покренути кривични поступак. Међутим, Тужилаштво је проклето корумпирано, а овај Цепач је кренуо у политику, како би се заштитио ,стекао имунитет, како би наставио да уцењује, да тргује. У Србији сваки ловатор може да оснује партију. Нико не води рачуна да ли је тај човек пре свега човек, да ли је моралан, каква му је прошлост. И уместо да се Живковић и повелики број разних Живковића, јављају из неке друге установе, они се шетају по масмедијима, износе своје генијалне идеје, којима умишљено мисле да ће нам донети светлу будућност, ламентирају, лапрдају, прете, псују и ето напокон цепају неки лист. Знају такви типови да ми материјални бедници ништа не можемо предузети. Србија није држава, јер је држава озбиљна ствар, између осталог почива на механизмима. Шта има да се о том типу ових дана толико пише, уместо да га је обични полицајац одмах ухапсио.

Одговори
пет

07.02.

2014.

branko [нерегистровани] у 22:26

potpuno se slazem sa vama

Potpuno se salzem sa vama, jer taj isti "Kurir" godinama zatrpava nasu javnosti najgorim lazima, klevtama, lascivnim tesktovima i naslovima, a neretko po zadatku blati odredjene osobe. Ni njihov derivat "Informer" nije nista bolji, a na zalost takvih listova je (pre)puna Srbija. Novinarska etika i kodeks su tim nazovi urednicima i novinarima nepoznata stvar. Njihovi vlasnici su cesto marioneta tajkuna ili politicara, za ciji racun rade sve sto se moze platiti novcem.

Одговори
пет

07.02.

2014.

Milutin [нерегистровани] у 10:56

Ajde?

A šta je sa Kurirom koji bahato "cepa" meni lično nesimpatičnog Živkovića. Ako je Zoran Živković pocepao primerak ovog štampanog đubreta koji je za svoji novac kupio na kiosku, ja mu to ne zameram, jer je isto tako mogao njime da pripali vatru u furuni, obriše prozore, obriše.... I da se razumemo, nemam ništa protiv kolega koji za sitne pare dirinče u Kuriru i istina prilično smrdljivim poslom izdržavaju porodice. To u ostalom rade i čistači septičkih jama. Ovaj tabloid đubretom čine vlasnik i uredenici.

Одговори
пет

07.02.

2014.

Stevan [нерегистровани] у 10:44

Providno

I lažne novčanice se cepaju.
Sloboda je da se piše šta hoćete, pa čak i laži, ali je sloboda i da svako kada kupi novine sa njima uradi šta god mu je volja.
Evo šta je fašističik mađioničar uradio sa novinama, pardon, medijem:
http://www.youtube.com/watch?v=T8gEMHde8IY

Одговори
пет

07.02.

2014.

Novosadjanka [нерегистровани] у 08:16

NOVINARI ??!!

Gde je kremula ova Srbija ?? Ljudi koji su trenutna VLAST su fizicki napadali novinare , pljuvali, , tuzili , sutirali , lomili kamere , zveckali oruzjem , kleli se u kokarde.........ZAR JE TO ZABORAVLJENO !? Molim Vas javno dajem priznanje : popularnim ,,KURIROM,, PREREM PROZORE ! Svake subote VRSIM ATAK NASILJA !

Одговори
пет

07.02.

2014.

ramirez [нерегистровани] у 02:49

Besmisleno...

Očekujem da u ekspresnom roku reaguje i udruženje pčelara, jer tiskana tvar kurir više ima veze sa njima nego sa novinarstvom. Sramota je štititi lažova, makar ti bio i prijatelj. Ili drug-član UNS-a.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси