Насловна  |  Саопштења  |  Подржавамо праведнију поделу буџетског новца у Суботици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 07. 2009.

Подржавамо праведнију поделу буџетског новца у Суботици


Клуб новинара УНС-а у Суботици подржава одлуку Градског већа да новац намењен за јавно информисање, културу и издавачку делатност убудуће додељује и пројектима писаним на језицима који нису озваничени у администрацији града.

То значи да ће представници најбројније буњевачке, али и других мањих националних заједница у Суботици чији језици нису у званичној употреби, барем када је у питању расподела дела новца из локалног буџета, бити стављени у равноправан положај са српском, мађарском и хрватском заједницом.

Удружење новинара Србије позива Скупштину града Суботице да усвоји предложену измену Правилника о додели средстава буџета града у области културе, јавног информисања и издавачке делатности и подсећа да су управо Буњевци, чији говор данас није у званичној употреби у граду, заједно са српском, мађарском и другим заједницама, од почетка стварали историју штампе у Суботици.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси