Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Влада да поништи конкурс за директора Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 03. 2014.

УНС: Влада да поништи конкурс за директора Танјуга

Удружење новинара Србије (УНС) понавља захтев Влади Србије да поништи конкурс за директора новинске агенције Танјуг јер је Комисија за именовања Владе РС по кратком поступку и без правог образложења елиминисала већину кандидата, са апсурдним објашњењем да нису доставили доказе који конкурсом нису ни тражени.

УНС-у су се за помоћ обратили новинари Танјуга који су на овај начин елиминисани. Они оптужују Комисију Владе Србије за намештање конкурса, а неколико новинара Танјуга затражило је статус узбуњивача од Агенције за борбу против корупције.

Конкурс за директора Танјуга објављен је у Службеном гласнику 12. јула 2013. године, а ни после осам месеци још увек нико није изабран.

УНС од Владе Србије тражи да распише нови конкурс и одговори на питање -  зашто се конкурс за избор директора Танјуга разликује од свих осталих које је расписала Влада Србије за директоре јавних предузећа, укључујући и медијске куће?

Коментари (4)

Остави коментар
суб

08.03.

2014.

Starac tanjugovac [нерегистровани] у 11:45

Od sumraka do svitanja

Nadam se da ce gospoda na vlasti i pored obaveza u izbornoh kampanji naci dva minuta da procitaju saopstenje UNS-a. Posto se vec toliko zalazu za borbu pritiv kriminala i korupcije i pravnu drzavu neka to pokazu na delu. Inace,jedan kolega snimatelj sa jedne televizije mi je nedavno u kafanskiom razgovoru ispricao kako mu je iz Tanjuga nudjeno da "na crno" radi kao pomoc dok traje izborna kampanja sa sve detaljnin opisom kako ce da ga plate bez ikakvog ugovora. Naravno da covek nije pristao.Sta se radu na dtugim mestima kada drzavna agencija radi "na crno"?

Одговори
пет

07.03.

2014.

Otporasica [нерегистровани] у 11:50

Bravo!

Bravo za Politiku u kojoj je objavljeno saopstenje UNS-a. VALJDA CE KONACNO NEKO NADLEZAN TO DA VIDI. Ako ne prate udruzenja novinara i njihove sajtove i ne citaju komentare,valjda citaju novine. Ponistite konkurs hitnoo!

Одговори
пет

07.03.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 01:15

E stvarno vise!

Samo me zanima da li bilo ko iz te iste Vlade cita ove inicijative UNS-a. I ako zaista znaju za ovo zasto se ne oglase? Hoce li neko konacno da reagije i ponisti taj konkurs, koji je vise nego jasno, potpuno protivzakonit. Ljudiiiiiii, kako da glasamo za borbu protiv korupcije kada niko ne reaguje na to sto su se novinari prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije kao uzbunjivaci, a radi se o javnom preduzecu i direktorki istog, koja je nepotizmom i samo prijateljskim vezama prosla konkurs! Pa da li ste stvarno svi isti?! Pokazite na delu da niste!

Одговори
чет

06.03.

2014.

Modesty [нерегистровани] у 18:14

Evropo, eve me!

Pa kakva li je tamo situacija kada zaposleni traže status uzbunjivača! Šta ta žena zamišlja da je Tanjug njena privatna prćija, pa nije joj babo to ostavio. Navodno slobodni mediji, sve uz pomoć Vlade Srbije koja se deklarativno do grla zaglibila u evropske vrednosti! Sada lepo neka ponište konkurs, smene članove komisije koji su bilo čiji kućni ili kafanski prijatelji i obezbede ravnopravan tretman svim kandidatima.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси