Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Добар пример Данаса у борби за медијске слободе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 07. 2014.

УНС: Добар пример Данаса у борби за медијске слободе

Удружење новинара Србије (УНС) поздравља одлуку листа Данас да обелодани преписку своје новинарке Лидије Валтнер са саветницом за медије Бориса Тадића Марином Комад у којој се не одговара на новинарска питања већ с презрењем дисквалификује новинар и лист Данас.

Новинарка Валтнер је уместо одговора на 12 питања која је послала електронском поштом, добила коментар да Борис Тадић сматра да питања “превише глупо звуче”,  да их је састављао “некакав бивши конобар који је заборавио чак и да рачуна”.

На крају се новинарка и лист оптужују за постављање наручених питања, лист Данас се упоређује са “најгорим таблоидима” због “малициозних” питања и од њега се тражи да да се уозбиљи, јер се некада радило о озбиљном листу, као и да упристоји новинаре када следећи пут буду постављали питања.  

УНС истиче да је најбољи начин да се новинари боре против жилавог настојања страначких спин мајстора да их спрече у постављању правих питања и да врше притисак на уређивачку политику медија, изношење на видело таквих покушаја.  

УНС зато још једном позива новинаре и медије да се одупру грубим дисквалификацијама и нападима на слободу медија објављивањем тих притисака.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

07.07.

2014.

Milan [нерегистровани] у 11:13

ko laže

Ako želite od "javnosti" sud o ispravnosti svog stava-dajte na uvid pitanja za koja jedna strana tvrdi da su glupa-možda i jesu...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси