Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Градоначелница Смедерева да се заложи за емитовање седнице Скупштине града
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 07. 2014.

УНС: Градоначелница Смедерева да се заложи за емитовање седнице Скупштине града

Удружење новинара Србије (УНС) забринуто је што ТВ Смедерево у среду прекинуло емитовање одложеног преноса седнице Скупштине града. УНС је незванично обавештен да је емитовање забранила градоначелница Јасна Аврамовић, што тврди и одборничка група у Скупштини града Смедерева ДСС.




УНС позива градоначелницу Јасну Аврамовић да се јавно заложи за емитовање другог дела седнице како би према грађанима била испуњена обавеза емитовања скупштинског преноса и отклоњене сумње да је она забранила емитовање и прекршила Oдлуку Скупштине о обавези одложеног преноса.

УНС такође позива уредништво Телевизије Смедерево да без обзира на могуће притиске, не ускраћује грађанима информације о раду Скупштине града.

УНС подсећа да Кодекс новинара Србије налаже да “новинар треба да се супротстави сваком притиску на слободно обављање професије, као и сваком виду цензуре”, а да се и аутцензура сматра кршењем професионалних и етичких норми.  

Коментари (3)

Остави коментар
нед

27.07.

2014.

Građanin [нерегистровани] у 13:31

sramota

Sramota je šta je sve dopušteno gradonačelnici koja je osuđena na 15 meseci zatvora zbog primanja mita. Inače je za vreme poplava zaposlila Jovšića koji je u to vreme dobio otkaz sa druge televizije zbog krađe (!) da bude glavni urednik, da pravi po naredbi priče koje veličaju gradonačelnika. Radnici trpe neverovatan mobing, niko ne sme ništa da pusti dok ona ne odobri. Plate ne primaju mesecima.

Одговори
суб

26.07.

2014.

smederevac [нерегистровани] у 20:29

vladajuci kriminal

Za sve one koji nisu upoznati, gospodjica Jasna Avramovic je clanica SNS, osudjena je na 15 meseci zatvora za primanje mita u aferi penzije. Po gradu se hvali kako je svaki dan na direktnoj vezi sa Vuckom i da od te presude nece biti nista jer ce je Vucko pocepati! Inace, vanredno stanje je iskoristila za postavljanje svojih ljudi u sve gradske medije, za zabranu prenosenja bilo kojih informacija osim o poplavama...

Одговори
суб

26.07.

2014.

Pravda Mito [нерегистровани] у 14:59

Cenzura

Ovo sto radi gradonacelnica Jasna Avramovic sa medijima u Smederevu , to nema nigde. Ona se bukvalno svakoga dana meša u uredjivacku politiku TVSDa. Cak se pita koji ce film i reklame biti emitovane. A drugog dela sednice stvarno nije bilo na programu TVSDa i sednice Skupstine grada idu u odloženom prenosu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси