Насловна  |  Саопштења  |  Казните нападаче на дописника "Блица"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 08. 2009.

Казните нападаче на дописника "Блица"


Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије осуђују јучерашњи напад на дописника “Блица” са Косова Недељка Зејака и јавно позивају представнике МУП Србије да преко EULEX-а испитају случај и казне особе одговорне за инцидент.

Напад на дописника “Блица” указује на опасност којој су изложени новинари у Покрајини, а уједно потврђује да су новинари на Косову угрожени и од званичних представника странака и коалиција, оценио је председник ДНКиМ Жељко Тврдишић.

“Иако МУП Србије не може да делује на Косову дужан је да преко EULEX-а утврди одговорност оних који су напали и претили Недељку Зејаку. ДНКиМ подсећа на раније изјаве министра полиције и заменика премијера Ивице Дачића да ће пружити максималну заштиту новинарима.”- додао је Тврдишић.

У Лапљем Селу на централном Косову на једном од бирачких места на којем се гласа за одборнике града Приштина чланови бирачког одбора коалиције СПС-ЈС-ПУПС-Група грађана Видовдан напали су дописника "Блица" и запретили му убиством.

По речима Зејака на њега су за време обиласка бирачког места у Лапљем Селу насрнули чланови бирачког одбора поменуте коалиције, а речено му је и “да ће бити ућуткан”.

Зејак је истакао да је нападнут након објављеног текста у Блицу "Кандидати СПС за одборнике хоће да седе у две клупе", као и списка чланова припремног тима који је именовала Влада Косова за формирање мултиетничке општине Грачаница.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси