Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Непримерено понашање обезбеђења на митингу СПС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 09. 2014.

УНС: Непримерено понашање обезбеђења на митингу СПС-а

Удружење новинара Србије (УНС) сматра непримереним поступање обезбеђења према дописнику листова „Блиц“ и „Ало!“ Ивану Поповићу на јучерашњем предизборном митингу Социјалистичке партије Србије (СПС) у Мајданпеку. Како је Поповић рекао УНС-у, током Дачићевог обраћања покушао је да фотографише целу салу, због чега је морао да стане поред једног члана обезбеђења.

 

„Он ми није ништа рекао, само ме је јако ухватио за руку, повукао у страну и почео да виче: 'Шта радиш то, одакле ти право да стојиш ту'. Извинио сам се и рекао да сам новинар и да само радим свој посао, али је он наставио речима:  'рекао сам ти да се склониш, и то мораш одмах да урадиш, је л' јасно? Немој да разговараш са мном, јер сам ја члан обезбеђења, радићеш како ти ја кажем'“, рекао је Поповић УНС-у.

Након што је вест о инциденту објављена, Поповић је добио позив да дође у хотел где је одсео министар спољних послова Ивица Дачић, како би му се он лично извинио.

„Отишао сам и прихватио извињење. Обећано ми је да ће казнити починиоца и јутрос сам, по налогу из МУП-а  позван у полицију како бих дао исказ“, рекао је Поповић.

УНС истиче да обезбеђење било којег скупа мора поступати примерено својим овлашћењима, и да новинаре, уколико простор није предвиђен за њих, на то упозори, без употребe силе.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

05.09.

2014.

Саша Тодоровић [нерегистровани] у 16:40

Књажевац

ПОДРШКА КОЛЕГИ (из искуства):
ЛИНК: https://www.youtube.com/watch?v=IZ3y6IE8b-M

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси