Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Агенција за приватизацију и Општина Младеновац одговорни за стање у РТВ Младеновац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 11. 2014.

УНС: Агенција за приватизацију и Општина Младеновац одговорни за стање у РТВ Младеновац

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од Агенције за приватизацију да, као већински власник, без одлагања именује заступника капитала у РТВ Младеновац, како би проблеми ове медијске куће били решени, а запослени знали има ли овај медиј будућност.

Јавно предузеће за информисање „Младеновац“ (ЈПИ „Младеновац“) приватизовано је 2011. године. Државни капитал ЈПИ Младеновац тада је купио Милош Масларић, поставши тако већински власник акција и директор и главни и одговорни уредник предузећа, које мења назив у Радио-телевизија Младеновац.

Агенција за приватизацију је 12. јула 2013. године због неизмирених зарада раскинула је приватизацију.

Агенција је потом за заступника капитала поставила Марину Прокић. За новог директора именована је Мирјана Поповић која на месту главног и одговорног уредника поставља бившег власника и директора телевизије Милоша Масларића.

“У међувремену, Марина Прокић и директорка Поповић дале су оставке”, рекао је за УНС новинар РТВ Младеновац Драган Николић и додао да „од јула 2014. године, када је вода продрла у просторије телевизије престало је емитовање програма. Зато, али и због неисплаћених накнада Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ), одузета нам је фреквенција”, каже Николић.

Према његовим речима, запосленима тренутно касни 14 зарада.

“Још већи проблем је небрига општине за РТВ Младеновац. Од када се променила власт, у буџету општине је укинута свака помоћ медијима. Ми смо користили њихове просторије, али ове недеље су нам рекли да избацимо све ствари јер планирају да санирају простор. Не знамо хоће ли нам након тога дозволити да се вратимо. Ако не, више нећемо имати ни своје просторије”, каже Николић.

УНС тражи да општина Младеновац да, у складу са новим Законом о јавном информисању и медијима, издвоји у буџету новац за пројектно финансирање медија и преузме одговорност за обавештавање грађана о темама од јавног значаја која је законом предвиђена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси