Насловна  |  Саопштења  |  Позив посланицима да не гласају за Предлог Закона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 08. 2009.

Позив посланицима да не гласају за Предлог Закона


Удружење новинара Србије (УНС) позива посланике Скупштине Србије да не гласају за Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању јер је недемократски и нелегитиман акт, и по начину предлагања и по начину доношења.

Закон је неуставан и антиевропски по својој садржини и не може остварити сврху уређивања медијске сцене, супротно неаргументованим тврдњама предлагача. Без ауторитета у стручној јавности, без утемељења у европским вредностима и реалним потребама и могућностима, предложене измене Закона о јавном информисању створиће услове за хајдучко новинарство и погоршање стања на медијској сцени.

УНС сматра да је предлагач закона потценио опасност таквог развоја догађаја и апелује на посланике да приликом гласања имају свест о сопственој одговорности за последице своје одлуке и да не дозволе наметање овог рђавог закона који ће, макар и ако буде кратког века, обрукати Србију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси