Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Непримерена изјава градоначелника Лесковца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 11. 2014.

УНС: Непримерена изјава градоначелника Лесковца

Удружење новинара Србије (УНС) сматра непримереном изјаву градоначелника Лесковца Горана Цветановића да локални новинари „више сметају на седницама него што доприносе нормалном раду“ градске Скупштине, те да је због тога боље да више не улазе у салу "да не би сметали.

 

Цветановић је, како преносе Јужне вести, најављујући да ће грађани седнице Скупштине Града, увођењем новог система преноса седница, моћи да прате преко интернет рекао: ”Новинари могу да уђу и да прате шта се дешава, али је боље да буду испред и посматрају дешавања са видео бима. Ви често знате да ометате рад и вучете директоре или опозицију за рукав док им ја одговарам на питања. Без вас ће моћи бар да ме слушају”,  поручио је градоначелник.

УНС подсећа градоначелника Лесковца на дужност новинара да од носилаца јавне власти континуирано траже одговоре на питања у интересу јавности и да је обавеза институција да им омогуће да присуствују скупштинским седницама и несметано обављају свој посао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси