Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хитно утврдити ко прети редакцији „Курира“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 01. 2015.

УНС: Хитно утврдити ко прети редакцији „Курира“

Удружење новинара Србије (УНС) тражи хитну истрагу због претњи упућених редакцији дневног листа „Курир“, власнику Александру Родићу и главном уреднику Милану Лађевићу. У редакцију Курира, како је за УНС рекао Милан Лађевић, “пре два дана стигла су два писма потписана са Др Рамирез у којима се прети смрћу власнику дневног листа, уредницима и новинарима”. Потписнику писама се, како наводе у „Куриру“, „није допало писање овог листа о председнику Србије Томиславу Николићу“.

Др Рамирез наводи и да “има доста година и да нема шта да изгуби”.

“Више вас нећу упозоравати. Имам пуно година, а и оружја. Решио сам да вам се осветим за све увреде на рачун мог народа и председника”, стоји у писму Куриру.

“Данас ћемо однети писма у полицију и званично обавестити надлежне о претњама које смо добили. Не знамо ко би могао да стоји иза ових претњи”, рекао је Лађевић.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси