Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Конференција за новинаре није конференција за одговоре на унапред постављена питања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 02. 2015.

УНС: Конференција за новинаре није конференција за одговоре на унапред постављена питања

Удружењу новинара Србије (УНС) није прихватљива пракса да се уз позив на конференцију за новинаре од њих тражи да питања која намеравају да поставе, а која су „ван теме“ шаљу унапред. Министарство финансија навело је у позиву новинарима на данашњу конференцију министра финансија Душана Вујовића да „евентуална питања која нису у вези са наведеним темама доставе на мејл министарства“.

 

Конференције за новинаре имају сврху да одговоре на питања у вези са темом, а уколико неко питање излази из тог оквира, сазивач може са образложењем одбити да на њега одговори. У противном, сазивач доводи новинаре у непотребну дилему шта излази из оквира задате теме чиме се ограничавају право и дужност новинара на постављање питања од интереса за јавност.

УНС подсећа да носиоци јавних функција морају увек бити спремни да одговоре на питања новинара на која знају одговоре, а да за она на која не знају дају образложење због чега немају одговор.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси