Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција: Нећемо учествовати у јавним позивима који нису у складу са Законом и Правилником
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 04. 2015.

Коалиција: Нећемо учествовати у јавним позивима који нису у складу са Законом и Правилником

Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес) неће предлагати чланове комисија за оцењивање пројеката производње медијских садржаја у општинама и градовима чији јавни позиви нису у складу са Законом и јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

Коалиција новинарских и медијских удружења прати објављивање јавних позива у свим општинама и градовима и, уколико позив није у складу са Законом и Правилником, обавештава их и даје упутства за његово исправљање.

И поред обавештења Коалиције и указивања на неправилности, општине Дољевац, Александровац, Бујановац и Крупањ своје јавне позиве нису ускладиле са Законом и Правилником.

Коалиција неће учествовати у поступцима  који нису у складу са прописима и зато неће предложити кандидате за комисије у овим општинама.

Коалиција новинарских и медијских удружења ће након мониторинга спроведених јавних позива обавестити Министарство културе и информисања о свим уоченим неправилностима.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

16.04.

2015.

Komunista [нерегистровани] у 23:29

komesari

Sva sreca pa smo u vidu Medijske koalicije dobili nove partijske komesare koji ce valjano da procene sta je u skladu sa zakonom, a sta ne. Samozvana, neregistrovana Medijska koalicija daje sebi za pravo da deli lekcije i uputstva ljudima koji imaju legitimitet naroda. Pa ovo je nevidjana BRUKA!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси