Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити нападачa на Сенада Жупљанина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 04. 2015.

УНС: Казнити нападачa на Сенада Жупљанина

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује јучерашњи напад на новинара Одељења за информисање у Новом Пазару Сенада Жупљанина којег је на радном месту претукао припадник обезбеђења и позива надлежне да што пре казнe нападача. Жупљанин је јуче био на задатку и извештавао са састанака градоначелника Новог Пазара и амбасадора који су у овом граду боравили поводом обележавања Дана Града.

 

“Колегиница и ја смо извештавали са састанака и фотографисали. Били смо у ходнику и чекали да се један од састанака заврши када је у хол ушао припадник обезбеђења и почео да ме псује, вређа и прети. Он није запослен у Граду, али га понекад ангажују када су већи скупови у питању. Нисам раније са њим причао. Рекао сам му да ме не псује и не вређа. Питао је зашто њега нема на сликама са прославе на сајту Града, када је стојао поред званичника који су дошли. Рекао сам му да је мој посао да фотографишем њих, а  не њега. Он ми је тада пришао, ударио ми два шамара од којих сам пао, да би ме онда ногом шутнуо у груди док сам био на поду. Људи који су били ту видели су шта се дешава и склонили га од мене,” каже Жупљанин за УНС и додаје да ово није први пут да добија претње због необјављивања фотографија овог припадника обезбеђења на сајту Града.

Након инцидента, како наводи извор УНС-а, у зграду Града Новог Пазара је дошао и млађи брат нападача који ту ради као возач.

“Рекао је Жупљанину пред свима - ‘будеш ли ово пријавио полицији, теби ће глава одлетети’”.

УНС истиче да су Жупљанину нанете повреде, али и претње за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

По сазнањима УНС-а, нападач је од раније познат полицији.

Жупљанин је напад пријавио. Како наводи за УНС, отекло му је лице, има вртоглавице, болове од удараца и повраћа.

УНС тражи да полиција и тужилаштво не дозволе да овај напад прође некажњено, нарочито због тога што се догодио пред великим бројем очевидаца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси