Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Непрофесионалан однос Министарства одбране према новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 05. 2015.

УНС: Непрофесионалан однос Министарства одбране према новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) сматра непрофесионалним однос Министарства одбране према новинарима и тражи од Министарства да јавно одговори на основу чега особа која, по сазнањима УНС-а, није запослена у Министарству одбране, забрањује новинарима да постављају питања министру Братиславу Гашићу.

Како је УНС-у рекла новинарка телевизије Н1 Јелена Зорић, јуче је у току обиласка Братислава Гашића касарне на Бањици са амбасадорком Француске, саветник министра за медије Никола Вукомановић новинарима рекао да ће након обиласка министар одговарати на питања новинара.

„Након што је обилазак завршен, са министром се појавила госпођа коју раније нисам видела и нисам знала ко је. Одмах је питала ко су новинари са Н1 и пришла ми је да ми каже да питања не могу да се постављају и да ако ме нешто занима могу да пошаљем мејл“, каже Јелена Зорић и додаје да ни на њено инсистирање госпођа није желела да се представи, а да је касније сазнала да се ради о уредници часописа “Водич за живот“ Данки Милошевић.

Како су УНС-у рекли из Министарства одбране, Данка Милошевић није запослена у Министарству.

„Портпарол Министарства Јован Кривокапић је рекао новинарима на почетку да министар неће одговарати на питања. Данка Милошевић је то само касније поновила. То јесте било непрофесионално и неће се никада више догодити. Са свима сам разговарао и сугерисао сам им да не дозволе да се овакве ствари понове,“ рекао је УНС-у начелник Управе за односе са јавношћу у Министарству одбране Петар Бошковић.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

27.05.

2015.

Pilot [нерегистровани] у 21:56

Pera car pare i magle

Ma Pera Bošković je car. Kako novinarka koja nema nikakva ovlašćenja može da istupa u organizaciji MO? To govori u prilog da su ipak ovlašćenja dotičnoj data jer je tada niko nije upozorio, nego se Pera javlja post festum. Pero drži posao čvrsto.... ukrašće ga

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси