Насловна  |  Саопштења  |  Удружење новинара Србије подржава спортске новинаре у Ваљеву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 10. 2009.

Удружење новинара Србије подржава спортске новинаре у Ваљеву


Удружење новинара Србије подржава спортске новинаре у Ваљеву, који су солидарно одбили да се акредитују за праћење утакмица КК Металац у новој сезони.

У позиву новинарима да се акредитују за сезону 2009/2010 стоји да ће новинарске пропуснице бити одобрене само онима за које се процени да ће „извештавати у интересу клуба“ и „у складу са утврђеном пословном политиком клуба“.

Већина спортских новинара у Ваљеву, њих тринаесторо, који су углавном и дописници националних листова и агенција, одбила је да се под оваквим условима акредитује.

УНС сматра да је овакав захтев клуба професионално и законски неприхватљив, да од њега јавност никако не може имати корист и да га треба повући.

Новинари Бранко Вићентијевић, (Ревија Колубара, Бета), Драган Илић, ( Радио Ваљево, Спортски журнал), Предраг Вујанац (Патак радио, Блиц), Слађана Стевановић, (Патак радио, Прес), Драган Миловановић (недељник Напред), Славица Вујанац (Радио 014), Берина Лакић (Танјуг), Предраг Николић (фоторепортер, Спортски журнал), Драган Крунић (слободни фоторепортер),
Никола Илић, (ДСЛ Спорт), Александар Аврамовић (фоторепортер, ДСЛ Спорт), Душан Селаковић (СОС канал) и Мирослав Миловановић (Телевизија Ваљево) ће до почетка првенства донети одлуку о начину извештавања и праћења утакмица КК Металац.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси