Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Влада Србије да што пре донесе правилник о бесплатном преносу капитала медија на новинаре и медијске раднике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 07. 2015.

УНС: Влада Србије да што пре донесе правилник о бесплатном преносу капитала медија на новинаре и медијске раднике

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Влада Србије што пре донесе правилник на основу којег ће бити позната процедура бесплатног преноса капитала медија на новинаре и медијске раднике који се за то определе. УНС подсећа да је неколико медија изразило жељу да настави свој рад тако што ће запослени, бивши запослени или пензионери у тим медијима, а који нису уписали акције других јавних предузећа, преузети власништво у њима без накнаде.

УНС истиче да је престало буџетско финансирање ових медија и да свако одлагање доношења Правилника онемогућава новинарима и медијским радницима да покрену процедуру трансформације јавних медијских предузећа у којима су радили у акционарско или деоничарско друштво, а одлаже и могућност пројектног суфинансирања тих медија до краја године.

УНС позива медијска предузећа за која Агенција за приватизацију није објавила јавни позив за продају капитала, а којима следују право на бесплатан пренос капитала или ликвидација, да у бесплатном преузимању капитала виде шансу за опстанак медија и очувања радних места у њима.

УНС позива све колеге заинтересоване за преузимање капитала без накнаде да се јаве Удружењу ради савета и помоћи.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

06.07.

2015.

mr.Milica Stojković [нерегистровани] у 14:24

penzioneri i njihova ulaganja

Nije mi jasno zašto se ne pominju oni koji su stvarali kapital raznih elektronskih medija (tevizija i radio stanica, predajnika itd)...velikim odricanjem od svojih zarada a da ih niko nije pitao da li to žele.Krajnje je vreme da se UNS, za koji smo redovno plaćali članarine, zauzme i za novinare penzionere i ostale zaposlene u ovim medijima
Sa poštovanjem
mr.Milica Stojković
ex prva violina Simfonijskog orkestra RTS
predstavnik za štampu RTS i
najstariji web i video novinar RISING VOICES (84)
http://violina12.wix.com/milicastojkovic
https://www.youtube.com/user/violina12/videos?view=0

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси