Насловна  |  Саопштења  |  УНС: РЕМ да преиспита оправданост коришћења националне фреквенције Радија Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 07. 2015.

УНС: РЕМ да преиспита оправданост коришћења националне фреквенције Радија Б92

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) размотри оправданост коришћења националне фреквенције Радија Б92 и истиче да је Антена група, власник овог медија, укидањем информативног програма и отпуштањем великог броја запослених довела у питање његову фреквенцију.

УНС подсећа да је Савет РЕМ-а у саопштењу објављеном 29. јуна, поводом давања сагласности овог тела на обједињавање власништва две телевизије са националном фреквенцијом ТВ Прва и ТВ Б92, навео да „Савет првенствено инсистира на поштовању програмских елабората на основу којих су ТВ Прва и ТВ Б92 издате дозволе наглашавајући обавезу да број запослених у овим станицама који је наведен у елаборатима не буде смањен овим обједињавањем власништва“.

 УНС истиче да је Радио Б92 националну фреквенцију добио на основу елабората који има информативни програм и да би мењање програмске концепције и стварање музичког уместо информативног радија озбиљно угрозило програмаску шему на основу које је овај радио добио националну фреквенцију.

УНС подсећа да је менаџмент Радија Б92 у четвртак отпустио, како је УНС незванично сазнао, 12 запослених и прекинуо емитовање информативног програма.

Такође, УНС незванично сазнаје да ће доћи до смањења броја запослених у ТВ Првој и ТВ Б92 што такође доводи у питање оправданост коришћења националних фреквенција ове две телевизије.

 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

18.07.

2015.

anonymousKalimero [нерегистровани] у 12:49

PODRSKA UNS

Podrzavam ovu inicujativu UNS

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси