Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Управа за спречавање прања новца и Савет за борбу против корупције да испрате токове новца у приватизацији медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 08. 2015.

УНС: Управа за спречавање прања новца и Савет за борбу против корупције да испрате токове новца у приватизацији медија

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од Управе за спречавање прања новца и Савета за борбу против корупције да истраже и јавно објаве токове новца који је коришћен у актуелном процесу приватизације медија.

УНС захтева од Управе за спречавање прања новца и Савета за борбу против корупције и да јавност обавесте о добити и свим неубичајеним променама у последњих годину дана на рачунима свих правних и физичких лица повезаних са купцима медија, као и да објаве податке о пословању њихових фирми из којих јавност може закључити да ли су они имали финансијске могућности да купе медије.

УНС истиче да јавност има право да зна да ли иза приватизације медија стоје и скривени интереси, као и да ли купци медија ту куповину обављају својим новцем, како би на основу тога могли да закључе да ли финансијери и власници утичу на уређивачку политику медија.

Коментари (3)

Остави коментар
суб

05.09.

2015.

nmm [нерегистровани] у 11:16

sta uciniste sa lokalnim medijima

Postovani,smatram da su stavovu UNS-a poslednjih dana krajnje licemerni i kao dugogodisnji radnik jedne lokalne informativne kuce koja broji svoje poslednje dani,delom i zbog (ne)cinjenja naseg udruzenja,ja ih dozivljavam kao uvredu inteligencije i samar svim onim novinarima koji su otisli svojim kucama kao i onima koji su ostali ni sami neznajuci zbog cega.Dragi nasi predstavnici, koje smo mi izglasali i kojima smo verovali da ce nas zastititi,vrlo brzo ste zaboravili sve i vrlo brzo ste ,verovatno finansijski osnazeni,zaboravili cije interese bi trebalo da zastupate.Nekada su to bili novinarski.A sada?I jos nesto.Koliko ce biti pozrebno novinara na sledecoj Skupstini,ako i to niste promenili u međuvremenu,da Vas ponovo izglasa.Deset,dvadeset ili pedeset?Vi ste jedino gransko udruzenje,koje je ubirajuci od svojih clanova clanarinu iste isteralo na ulicu i oteralo u socijalu.Svaka cast.Cestitam.

Одговори
сре

02.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 13:26

Re:

Trazena je transparentnost kapitala u medijima a ne privatizacija....

Одговори
нед

30.08.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 21:04

tražili ste

Insistirali ste i tražili da se država povuče iz medija, kako politika ne bi imala uticaja na njihov rad, a sada ste omogućili da njen uticaj bude još veći. Pogledajte samo ko kupuje lokalne medije i kako rade već privatizovani, kojima diriguju interesne grupe i političari, preko vlasnika. A tek projektno finansiranje! Kao član komisije u jednoj opštini, uverio sam se kako se dele novci, ko za koga lobira i ko želi da nametne odredjeni uticaj. Napominjem, rukovodstvo opštine se nije mešalo u rad komisije, verujući u nepristrastnost. Svega ima sem toga, a gladni krokodili ne biraju način da dodju makar do mrvice opštinskog kolača,nnamenjenog projektnom finansiranju, radi ostvarivanja famoznog javnog interesa. Tražili ste - imate!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси