Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Александар Вучић и Иван Тасовац да од чиновника одбране Закон о јавном информисању и медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 09. 2015.

Извор: УНС

УНС: Александар Вучић и Иван Тасовац да од чиновника одбране Закон о јавном информисању и медијима

Удружење новинара Србије (УНС) позива премијера Александра Вучића и министра културе Ивана Тасовца да одбране Закон о јавном информисању и медијима који се нашао на удару Агенције за приватизацију. Та агенција је пре два дана суспендовала одредбе медијског закона о преносу капитала без накнаде запосленима. На тај начин Агенција је новинарима и медијским радницима одузела право на власништво које им припада.

УНС очекује да премијер и министар културе заштите резултат петогодишњег напорног рада на медијској реформи утемељеној на европским вредностима. Сав тај рад обесмишљен је потезом бирократа из Агенције за приватизацију. Нису ваљда чиновници Агенције за приватизацију ти који у Србији могу да донесу одлуку да Закон о јавном информисању и медијима не важи у процесу приватизације и изласка државе из власништва медија. Подсећамо да је медијски закон због тог поступка и доношен.

За слободу медија није довољно донети закон, он се мора и доследно примењивати. Тражимо да Влада Србије не дозволи да цела медијска реформа падне због самовоље бирократа који су потписали решење којим се новинарима у Врању одузимају законом зајамчена права.

УНС тражи и од европских и других међународних установа, на челу са Европском унијом и ОЕБС-ом, да заштите закон на чијем су доношењу инсистирале и око чијег су се усвајања итекако питале.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси