Насловна  |  Саопштења  |  УНС Саши Мирковићу: Продато је 47, а не 72 одсто медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 11. 2015.

Извор: УНС

УНС Саши Мирковићу: Продато је 47, а не 72 одсто медија

Поводом података које је државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић данас изнео о приватизацији медија у Србији, Удружење новинара Србије (УНС) обавештава јавност да није тачно да је “у процесу приватизације до 31. октобра 36 медија нашло нове власнике, што је 72 одсто”. УНС истиче да је од укупно 73 медија која се приватизују, продато 34, што је око 47 одсто, а ако се узму у обзир само медији за које је објављен Jавни позив за продају, проценат приватизованих медија је 68 одсто.

 

УНС не спори право државном секретару на оцену да је “сигуран да нико није очекивао да ће бити толико интересовање за приватизацију медија”, али упозорава да подаци о броју продатих медија не дају основ за такву тврдњу.

УНС истиче да Министарство културе и информисања мора да има у виду чињеницу да је 11 медија за које није објављен Јавни позив без перспективе јер ће бити угашени, док најмање 11 трпи штету чекајуће Решење о преносу капитала без накнаде.

УНС подсећа да је 870 новинара и медијских радника узело отпремнине, као и да још више од 30 има право на њих, али им нису одобрене.

Такође, бар половина од 180 запослених у Танјугу остаће без посла, а судбина националне новинске агенције због незаинтересованости купаца и пропуста државе и менаџмента је крајње неизвесна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси