Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Бесмислено је сазивање прес конференција ако новинарска питања нису дозвољена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 12. 2015.

УНС: Бесмислено је сазивање прес конференција ако новинарска питања нису дозвољена

Удружење новинара Србије (УНС) истиче да је данашња конференција за новинаре министра одбране Братислава Гашића, на којој новинарима није дозвољено да постављају питања, наставак једне веома лоше праксе. Министар Гашић је на данашњој конференцији прочитао своју изјаву поводом тешке увреде новинарке Златије Лабовић у Трстенику. Пре и после конференције новинарима је речено да не могу поставе питања.

УНС подсећа да конференције за новинаре служе како би новинари добили одговор на питања у вези са темом због које је конференција сазвана. Овакав поступак министра Гашића само је наставак неприхватљивог односа према новинарима.

УНС позива Владу и сва министарства да не следе овакву праксу јер је она извргавање смисла и обавезе обраћања новинарима и јавности.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

09.12.

2015.

Јадранка Нићин [нерегистровани] у 19:20

Да није жалосно, било би смешно!

Колико се ја разумем у овај посао (а не тврдим да сам свезналица), скуп је заказан једним јединим поводом - да се прочита саопштење за новинаре - а изјаве, и саопштења нису део маркетинга, нити су организатори у обавези да одговарају на питања.

Ваша изјава, да су новинари остали ускраћени за могућност постављања питања госн Гашићу на - сасвим одређеним поводом заказаној конференцији за новинаре - баш ме онако изненадила.

У смислу, а шта би то колеге ДОДАТНО да чују, осим да се сада - чувши да је и премијер дигао глас против Гашића - надгласавају у "ХРАБРОМ" черупању одлазећег.
Тим пре јер било шта да каже, више нема никакву важност нити значај за Србију, осим попуњавања рупа у медијима и одвлачења пажње од МНОГО ВАЖНИЈИХ ПРОБЛЕМА!

Искрено, била бих одушевљена колегама да тако храбро наступе и када присуствују конференцијама за новинаре које скоро свакодневно организује премијер, па да коначно чујем и неко смислено (а не додворничко) питање госн Вучићу, где би га преиспитали уздуж и попреко о свим потезима и активностима који ојадише Србију и воде нас у загрљај нашим (НАТО) убицама, поврх свега?!

Уместо тога све се своди на монолог светијејшег и лаких питања на које знамо одговоре и пре но што су постављена!

Има ли кога од колега ко је поменутом господину икада дао до знања да нису школарци које ће он стишавати или појачавати, у зависности од расположења и намера челног човека владе, који ЈЕ ЈОШ АКТУЕЛАН и од кога ЈОШ УВЕК ЗАВИСЕ НАШИ ЖИВОТИ!

Просто је невероватно колико се минорним темама, УНИСОНО, баве медији Србије, а налазимо се на корак од провалије!!!







Одговори
сре

09.12.

2015.

Vladimir Nikolić [нерегистровани] у 10:15

strašno

Gašić je još jednom uvredio medije i pokazao svoju bahatost. Konferencija za novinare služi da bi se postavljala pitanja a ne samo da se iznese stav i ode. U pitanju je izjava za medije koju je prethodnog dana već dao, a za ovo mu je trebalo poslati račun od službe marketinga i njegovo obraćanje emitovati u tom profilu. To je samo dokaz koliko taj čovek ne shvata baš ništa i koliko mu se može verovati da će se on posvetiti borbi protiv omalovažavanja žena. Zapravo, kada čovek pokaže da ne razume kako funkcionišu najjednostavnije stvari u javnom životu, kako očekivati da će, čak i da postoji iskrena volja, sa takvom percepcijom stvari uraditi u perspektivi ono što je rekao da hoće? On je bruka za Srbiju, kao ministar, pa i za stranku kojoj pripada kao visoko pozicionirani funkcioner. To je tip čoveka koji nije za javnu funkciju i može jedino da finansira stranku kao simpatizer.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси