Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује сексизам Информера у нападу на Оливеру Ковачевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 02. 2016.

УНС осуђује сексизам Информера у нападу на Оливеру Ковачевић

Удружење новинара Србије (УНС) сматра недопустивим најновији напад Информера на уредницу РТС-а Оливеру Ковачевић. Данашње издање овог таблоида омаловажава њен рад увредљивом тврдњом да њена емисија Да Можда Не није резултат њеног рада и професионализма, већ производ политичких амбиција њеног наводног партнера.

 

УНС упозорава да је свођење рада угледне професионалне новинарке на детаљ из њеног личног живота нови пример сексизма и посебан вид дискриминације.

Приступ Информера своди жену на избор партнера и тиме негира и саму могућност професионалног идентитета припадница женског рода. Такав реакционарни напад на права жена у Србији заслужује оштру јавну осуду. 

УНС позива и повереницу за равноправност Бранкицу Јанковић да се овим поводом огласи и да јасно каже да ли стварне или измишљене емоције према неком мушкарцу могу саме по себи представљати основ сукоба интереса за једну жену.

Коментари (6)

Остави коментар
чет

18.02.

2016.

bogdananonymous [нерегистровани] у 00:41

sarm u novinarstvu

sarm u novinarstvu veoma je bitan pri stvaranju kontakta i poznanstva koji svaki novinar treba da ima sve sto napise imace na 1000 prijatelja a isto toliko i neprijatelja taj dar trebalo bi da ima svaki novinar treba verovati u svoje kvalitete i ici dalje kroz ankete ljudi kako reaguju na to sta ko napise osluskivati drustvo narod za koje svaki novinar radi pozdrav

Одговори
пон

15.02.

2016.

Prečanin [нерегистровани] у 22:39

Re:

To što se novinar nije predstavio, ne znači da nije novinar. Štaviše, manje je novinar D. Gruhonjić koji, već godinama, kao predsednik NDNV najpre piše politička saoštenja , a potom, kako dopisnik Agencije Beta, prenosi ta ista saopštenja?! Ali, to Vama, očigledno, nije važno, bitno je što Vašem uhu godi ton tih saopštenja, iz čege, opet, proiziliazi uverenje da Gruhonjiću sve dozvoljeno. Jeste, ako je to politički propagandizam, nije ako govorimo o novinarstvu, a o tome je, koliko sam shvatio, ovde reč.
I kad već kolegi držite lekcije iz znanja jezika, gledajte da u svojim "komentarima" ne koristite trapave sintagme poput "nepredstavljeni novinar", ali i da ga, samo zato što Vam se njegov stav ne dopada, ne vređate pričama o "sendvičima" i "botovima". Ne bih rekao da ste ih Vi manje zaslužili od njega.

Одговори
суб

13.02.

2016.

Prečanin [нерегистровани] у 19:41

(Ne)profesionalno

Način na koji pomenuta gospodja radi svoj posao nije profesionalan - veoma je pristrasna i potpuno je svejedno da li je tako sa razloga koje navodi Informer ili iz ličnih ubedjenja. UNS, sudeći po ovom saopštenju, ne misli tako i njen rad smatra profesionalnim. To je legitiman stav, ali je onda pošteno to izričito i kaže, a ne sakriva iza navodnog seksizma. To je potpuno besmisleno i - licemerno...

Одговори
суб

13.02.

2016.

ZoranNSanonymous [нерегистровани] у 17:51

Re: kakve veze

Kakve vez e ima Gluhonjić sa napadom Inferomera, osim da se razvodni diskusija.

Одговори
суб

13.02.

2016.

Seadm [нерегистровани] у 12:09

Re: ređim

Lepo što je neregistrovani i nepredstavljeni novinar bez imalo znanja gramatike našao da kaže čuveno "ALI" i onda da oplete po protivnicima režima Aleksandra Vučića. U temi koja nema nikakve veze sa člankom.
Lep ti sendvič, "novinaru" ?

Одговори
суб

13.02.

2016.

novinar [нерегистровани] у 10:50

arsini

Poštovane kolege, na mestu je vaša kritika protiv Informera , ali ne vidim da ste osudili i sremanu zjavu predesdnika NUNV Dinka Gruhonjiča upučenog RTV Pinku . I ja sam deo ovog udruđenja, i zaposlenu RTV Vojvodine , gde je taj isti Gruhonjić več 4 godine siva eminencija vlasti i apsolutan podrška vladajućem ređimu u APV i kadrovik u RTV, i smatram da takvima nije mesto u medijimi i profesiji . Ako set objektivni reagujte na isti način .

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси