Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи заштиту екипе "Инсајдер"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 12. 2009.

УНС тражи заштиту екипе "Инсајдер"

Удружење новинара Србије (УНС) сматра озбиљним претње ауторки емисије „Инсајдер“ Бранкици Станковић, које различите особе у протекла три дана остављају на друштвеној мрежи фацебоок.

УНС тражи да полиција и надлежни државни органи заштите новинарку и екипу „Инсајдера“ којима се прети смрћу и бруталним физичким разрачунавањем, као и да се резултати истраге у најкраћем року јавно саопште.

УНС подсећа да Кривични законик од августа ове године новинарски посао третира послом од јавног значаја и да омогућава строже кажњавање претњи и напада на новинаре.

Према члану 138 Кривичног законика и додатом ставу 3 предвиђена је казна затвора од једне до осам година за оне који угрожавају сигурност највиших државних службеника, али и новинара, претњом да ће “напасти на живот и тело“, а у вези са послом који обављају.

УНС сматра да је истраживањем повезаности навијачких група и њихових вођа са криминалом показана новинарска храброст и да је отварање ове теме у интересу јавности, самих навијача и спортских клубова.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси