Насловна  |  Саопштења  |  УНС: „Српски телеграф“ прекршио Кодекс новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 04. 2016.

УНС: „Српски телеграф“ прекршио Кодекс новинара Србије

Удружење новинара Србије (УНС) упозорава на кршење Кодекса новинара Србије у данашњем и викенд издању дневног листа „Српски телеграф“. Ове дневне новине су на насловним странама објавиле дискриминаторне текстове према припадницима ЛГБТ популације. УНС не спори легитимно право новинара и медија да истражују тему о ширењу ХИВ-а, засновану на подацима из истраживања Института Батут, али упозорава да текстови морају бити у складу са Кодексом новинара Србије.

УНС истиче да је „Српски телеграф“ у поменутим текстовима  прекршио одредбу Кодекса новинара Србије којом је прописано да се новинари морају супротставити сваком виду дискриминације, па и дискриминације засноване на сексуалном опредељењу.

УНС такође истиче да оптуживање целе ЛГБТ популације за ширење заразне болести није у складу са етичким правилима новинарске професије.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

18.04.

2016.

Колега [нерегистровани] у 22:46

УНС није Владо Шегрт

Зашто нисте поставили и текст из "Српског телеграфа", да видимо о чему се ради. Или да "судимо" попут покојног народног хероја и херцеговачког првоборца Влада Шегрта који је током политичке хајке на роман Вука Драшковића говорио "Ја роман "Нож" нисам читао, али га осућујем!"

Одговори
пон

18.04.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:00

naravno

Pa nisu krivi oni za HIV nego svi ostali.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси