Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Скандалозaн напад руководства ФК „Братство“ на екипу ТВ Апатин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 05. 2016.

Извор: УНС

УНС: Скандалозaн напад руководства ФК „Братство“ на екипу ТВ Апатин

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује скандалозни напад потпредседника ФК „Братство“ из Пригревице Мирка Остојића на новинарску екипу ТВ Апатин – новинара Филипа Зорића и сниматеља Мата Јакшића и тражи од њега да им се јавно извини. Екипа ТВ Апатин била је у у суботу на новинарском задатку, извештавајући са општинског дербија ОФК „Младост“ и ФК „Братство“, када је Мирко Остојић пришао екипи и тражио им да угасе камере.

„Нема снимања, угаси ту камеру. Ја нећу да зовем милицију, ово је наше, разумеш? Узећу сто, разбићу те. Ако не скинеш камеру у року од минуте, све ћу ти разбити“, рекао је Остојић сниматељу и додао да је „сада био састанак и да је пет према један одлучено да нема снимања“.

Како новинар Филип Зорић тврди, на лицу места тражио је заштиту од полиције која је била на утакмици, али су му припадници МУП-а рекли „да се налазе на приватном поседу“, иако се ради о званичној фудбалској утакмици.

Након неколико минута, огласио се још један представник клуба који је, мегафоном, обавестио сниматеља да „има одобрење да снима".

"Имаш моје одобрење, стани ту и снимај. Још два дана и довиђења друштво старо, ауфидерзен“.

Уреднички колегијум ТВ Апатин овај напад доводи у везу са  "прошлонедељном отмицом" др Миодрага Павловића, одборника Српске радикалне странке у локалној скупштини, од стране чланова Српске напредне странке, а о чему је овај медиј извештавао.

УНС истиче да свако може бити незадовољан извештавањем медија, али да своје незадовољство не сме исказивати нападима и претњама новинарима, већ у јавној расправи или пред надлежним регулаторним или саморегулаторним телима, као и судским органима.

УНС подсећа да је Кривичним закоником прописано да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси