Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Не желимо да учествујемо у деградирању награде Милан Пантић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 06. 2016.

УНС: Не желимо да учествујемо у деградирању награде Милан Пантић

Удружење новинара Србије (УНС) повлачи се из жирија за доделу Награде за новинарску храброст Милан Пантић због нетранспарентног рада и одлучивања. УНС-у је неприхватљиво да се о награди која је на иницијативу Компаније Новости установљена пре 15 година одлучује без заседања жирија већ искључиво телефонском и електронском комуникацијом.

Иначе, жири награде чине представници Вечерњих новости, УНС-а,  НУНС-а,  редакције Нови  пут и Књижевног клуба Ђура Јакшић из Јагодине у којима је Милан Пантић радио. 

УНС је уверен да без расправе и сучељавања аргумената нема доброг избора и да је овогодишња одлука да се не додели награда која носи име убијеног јагодинског новинара Милана Пантића управо последица погрешног начина рада за шта је најодговорније руководство Новости.

Ово је за УНС тешка одлука јер је Милан Пантић био његов угледни члан и активиста, али управо зато УНС не жели да учествује у деградирању признања које носи његово име.

До сада су награду Милан Пантић добили: Југослав Ћосић, Живојин Ракочевић, Мишо Ристовић, Никола Врзић, Владимир Митрић, Загорка Ускоковић, Драгана Зечевић, Дарко Димитријевић, Бранко Станковић, италијански новинар Рикардо Јакона, Александра Белић, Андрија Игић, Иван Радуловић, Немања Јовановић, Софија Бабовић и Зорица Глигоријевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси