Насловна  |  Саопштења  |  УНС подржава захтеве крагујевачких новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 06. 2016.

УНС подржава захтеве крагујевачких новинара

Удружење новинара Србије (УНС) подржава захтеве крагујевачких новинара и тражи од Града Крагујевца да неодложно распише конкурс за пројектно суфинансирање медија. УНС сматра недопустивим став досадашњег градоначелника Крагујевца Радомира Николића који је истакао да у буџету нема новца за медије, када буџетска ставка за суфинансирање медијских пројеката постоји и у прошлогодишњем и у овогодишњем буџету Града.

Прошле године је Град Крагујевац за медије у буџету издвојио 40, а ове 80 милиона динара.

УНС истиче да уколико је прилив новца у буџету мањи од планираног, то не спречава Град да конкурс распише и донесе одлуку да ће новац медијима исплаћивати у складу са пуњењем буџета.

УНС подсећа да мањи градови од Крагујевца, попут Новог Пазара, издвајају годишње скоро 60 милиона динара за пројектно суфинансирање медијских пројеката.

УНС подсећа да Град Крагујевац ове године није расписао конкурс за пројектно суфинансирање медија са образложењем да ће то урадити чим Министарство културе и информисања усвоји нови Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања. Правилник је усвојен 29. фебруара, али медијског конкурса у Крагујевцу до данас нема.

Прошле године, конкурс Града Крагујевца у износу од 10 милиона динара (од 40 предвиђених буџетом) је поништен, а нови није расписан.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

10.06.

2016.

Šumadija [нерегистровани] у 20:17

RADOICA

Odlican Vam je primer Novog Pazara. UNS podržava kršenje zakona o kontroli državne pomoći, svaka Vam čast!
Vi iz UNS-a ste gurnuli u ruke Radoice Milosavljevića RTK, kako Vas nije sramota da se sada oglašavate?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси