Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Одборник Бахрија Бегановић да се извини новинару Алему Ровчанину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 06. 2016.

УНС: Одборник Бахрија Бегановић да се извини новинару Алему Ровчанину

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује јучерашњи напад оснивача и одборника ДПС из Пријепоља Бахрије Бегановића на сниматеља Телевизије Нови Пазар и власника портала ПП Медиа Алема Ровчанина и тражи од њега да му се јавно извини. Како је УНС-у рекао Ровчанин, јуче је био на радном задатку на седници Скупштине општине Пријепоље, када га је, покушавајући да сними како обезбеђење због претходног инцидента из сале удаљава одборника покрета Двери, вербално и физички напао Бегановић.

"Окренуо сам камеру ка обезбеђењу да снимим како удаљавају одборника када ми је пришао Бегановић и почео да прети. Викао је да не смем њега да снимам „јер је он власт“. У једном тренутку покушао је да ухвати за објектив камере, али су се умешали поједини одборници који су га спречили у томе", каже Ровчанин.

Он истиче да ово није први пут да Бегановић прави инциденте.

„И раније је викао, ломио инвентар, претио, ово није први пут да се тако понаша“, каже Ровчанин.

Бегановић данас није одговарао на позиве УНС-а.

УНС подсећа да је Кривичним закоником прописано да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси