Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Цинични министар ујединио струку против себе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 07. 2016.

УНС: Цинични министар ујединио струку против себе

Удружење новинара Србије (УНС) позива министра Ивана Тасовца и Владу Србије да преузму одговорност за тотални фијаско Министарства културе и информисања у трошењу буџетског новца за медије и да извуку поуке из те катастрофе пре формирања нове Владе. УНС сматра да цинизам којим се Тасовац служи да би себе заштитио, а новинаре завадио, баца ружно светло и на државу која му је поверила озбиљан посао.

УНС подсећа да нису српски новинари, већ Тасовац и његови чиновници, усвојили Правилник по ком министарство на наопак начин тумачи Закон о јавном информисању. Није закон крив што је Тасовац одлучио да комисије министарства попуни како их је попунио. Није закон крив што је Тасовац одредио да најстарије и најмасовније новинарско удружење у комисијама његовог министарства има исту тежину као и поједини почасни чланови НУНС-а. Нису српски новинари криви што се министру не свиђа катастрофа коју је изазвао, па је сада принуђен да поништава директне последице својих одлука и новинаре проглашава „лармаџијама“.

УНС позива Владу Србије да на делу покаже како не дели презир према новинарима који демонстрира министар Тасовац. Нека се не чуди што му професија узвраћа презир, јер је једино у томе успео да уједини струку. Није нас хтео за столом, већ на менију.

Коментари (5)

Остави коментар
чет

11.08.

2016.

Fotoreporter [нерегистровани] у 11:19

Djavo je kriv

Djavo nam je kriv, jel? Pa, nije. Vi ste drage koleginice i kolege krivi, gotovo kao i onaj lik sa anarhističkim stajlingom. Kada sam ja vrištao da to ništa ne valja i da će ljudi ostati bez posla, kao i da će od ozbiljnih i respektabilnih regionalnih medija nastati tabloidna tandrkala sa po nekoliko zaposlenih... Ma, neću, bre, da psujem.
Pohlepna družina organizovana u Medijsku koaliciju je umesto da proskribuje naopak Zakon, udarila drvljem i kamenjem po novinarima i medijskim radnicima. Ljudima koji su samo želeli da sačuvaju svoji posao i čast.
I kao što to obično biva, nečastivi dođe po svoje. Dok ste "menjali intimni veš" sa klaviristom i njegovom sekretarom Mirkovićem bilo je sve OK, a sada odlazeći Tasovac i njegovi činovnici ne valjaju. Vidi ti to. Udrarilo "najstarije i najmasovnije novinarsko udruženje" u talambase. Ministar izazvao katastrofu i tome slično.
Ma, jete on kriv drugari, ali ste i vi. Više od njega, svakako. Zbog toga što ste, ubedjen sam, sasvim sigurno znali šta sledi, a niste pružili otpor. Naprotiv, podržavali ste kroz vašu organizovanu grupu ideje koje se kose sa zdravim razumom i čine direktnu štetu srpskom novinarstvu i novinarima. E, sada, kada su vas zavrnuli za lovu...
Želim vam svako dobro

Одговори
нед

31.07.

2016.

Dragana [нерегистровани] у 00:59

Well done

Ponižavajuće i degradirajuće za novinarstvo, kulturu i javnost! Šta je učinio gospodin ministar ? Najveće razočarenje! U normalnoj, uređenoj zemlji, davno bi bio smenjen, ne samo što nikakav kulturološki iskorak nije napravljen, g. Tasovac se 'utopio'!

Одговори
суб

30.07.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 20:33

bolesno

Nešto je bolesno u državi Srbiji ovo informisanje i valja ga hitno lečiti. A medijske zakone izmeniti što pre, jer će u suprotnom i dalje pljuštati medjusobne optužbe za nešto, što ste svi zajedno iskreirali. Pravilnik za vrednovanje medijskih projekata najhitnije.

Одговори
суб

30.07.

2016.

Jovanka [нерегистровани] у 13:47

SRAM VAS BILO!

DOK STE PAKTIRALI SA TIM ISTIM TASOVCEM SUPER VAM JE BILO, SADA SVU KRIVICU ZA ONO ŠTO STE ZAJEDNO NAPRAVILI PREBACUJETE NA NJEGA.
MNOGI SU VAM NA VREME UKAZIVALI NA SVE OVO, ALI STE VI PODRŽAVALI OVAKVE ZAKONE I PRAVILNIKE.
SRAM VAS BILO!

Одговори
суб

30.07.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 10:58

Clanstvo

Da li je ovo saopstenje predsednice, izvrsnog odbora, uprave ili clanstva UNS-a? Nemojte reci da ste odmah kontaktirali bazu. Zato se lepo potpisite, umesto sto se krijete iza organizacije.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси