Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити Николу Мијаиловића због претњи новинарској екипи „Српског телеграфа“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 08. 2016.

УНС: Казнити Николу Мијаиловића због претњи новинарској екипи „Српског телеграфа“

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње бившег фудбалера Црвене Звезде Николе Мијаиловића новинару и фоторепортеру „Српског телеграфа“ Владимиру Живановићу и Борису Миркову и тражи од њега да им се јавно извини, а од полиције и тужилаштва да Мијаиловића казне у складу са Законом.

 

„Прекјуче сам писао текст о спорној градњи аква-парка на Ади Циганлији у којем сам имао изјаву инвеститора и бившег фудбалера Црвене Звезде Николе Мијаиловића. Он ме је јуче ујутру позвао незадовољан насловом текста и вређао ме је. Уредник ме је касније са фоторепортером Борисом Мирковим послао на градилиште да бисмо утврдили да ли су радови настављени иако је град запечатио градњу. Тамо је био Мијаиловић који је одмах почео да нас вређа и прети мени и мојој породици. Питао ме је: 'Имаш ли ти породицу? Зар се не плашиш за жену и децу када овако нешто радиш? Жена ти је сигурно ку**а када јој не смета то што радиш. Ви сте рођени за Хитлера, да вас све заједно стави у гасну комору и све вас запали'“, рекао је Владимир Живановић УНС-у.

Он је, како каже, на предлог главног уредника и адвоката листа случај пријавио полицији.

„Тамо су ми рекли да су Мијаиловића прекјуче приводили због бесправне градње и да ће га сигурно саслушати због ових претњи“, додао је Живановић.

Никола Мијаиловић данас је био недоступан.

УНС истиче да свако може бити незадовољан извештавањем медија, али да своје незадовољство не сме исказивати нападима и претњама новинарима, већ у јавној расправи или пред надлежним регулаторним или саморегулаторним телима, као и судским органима.

УНС подсећа да је Кривичним закоником прописано да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

27.08.

2016.

Milan Djokic - Soko [нерегистровани] у 22:41

Dodji

Sto li ne zapreti meni i mojoj porodici? Ne bih te napao prvi, ali ne daj Boze da krenes na mene i moje. Bilo bi "veselja".

Одговори
пон

22.08.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 10:45

dokle vise

Dokle vise bahatosti ovih sa pola mozga. On prica o Hitleru i gasnim komorama. Ne zna, jadan da bi, da je Hitlera i gasnih komora danas, i on sigurno posetio jednu. I ko stoji iza tog coveka?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси