Насловна  |  Саопштења  |  ПОДРЖИМО ЈОВИЦУ ВАСИЋА!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 10. 2016.

ПОДРЖИМО ЈОВИЦУ ВАСИЋА!

Јовица Васић, новинар Народних новина пре осам дана је отпочео штрајк глађу у центру Ниша. Одлучио се на овај очајнички потез како због тешких услова рада којима је годинама био изложен, тако и због нереаговања надлежних државних институција. Јовица Васић не тражи ништа за себе. Тражи да се поштује закон, да се поштују новинари, да се поштују људи. Спреман је да за свој захтев гладује до смрти.

 

Представници репрезентативних новинарских и медијских удружења сутра ће отићи у Ниш да на лицу места пруже подршку колеги.

Захтевамо од инспекције рада и Министарства за рад и социјалну политику да хитно испитају случај нишких Народних новина, као и све друге случајеве угрожавања радних права новинара и новинарки у Србији.

Удружење новинара Србије

Независно удружење новинара Србије

Независно друштво новинара Војводине

Асоцијација независних електронских медија

Асоцијација независних локалних медија „Лоцал Пресс“

Асоцијација онлајн медија

Славко Ћурувија фондација 

Ниш, Нови Сад, Београд

18. октобар 2016.

Коментари (4)

Остави коментар
сре

19.10.

2016.

Novinar [нерегистровани] у 11:57

Krivci

Glavni krivci za sunovrat novinarske profesije uz Sasu Mirkovica su se ovde potpisali. Shvatam njihovu grizu savesti ali jedno saopstenje tesko da je dovoljno. Udruzenja ovde potpisana su bila glavni zagovaraci da se tajkunima poput Vitka i Radoice prepuste svi mediji bez ikakve kontrole od strane drzave. Drzava samo treba da daje pare tajkunima da se bogate. Novinari su tu suvisan trosak projektnog finansiranja tajkuna. BRUKA!

Одговори
сре

19.10.

2016.

Jagodinac [нерегистровани] у 10:25

Medijska koalicija U SLUŽBI TAJKUNA

Država je manji problem od Anema, UNS i NUNS koji su podržali državu da donese rešenja u interesu tajkuna a na štetu novinara ...

Одговори
сре

19.10.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 08:59

Nesalomivi Vitko

Čini se da je Vitko jači i od novinarskih udruženja i od države.Ne može mu niko ništa.Živeo Vitko, ua država kopja mu je omogućila da se ponaša i radi, kako radi.

Одговори
уто

18.10.

2016.

Jagodinac [нерегистровани] у 14:44

PRIVATIZACIJA

A ko Vam je dao reprezentativnost? Medijska koalicija, Tasovac, Mirković, Željko Mitrović, Vitko Radomirović ili Radoica Milosavljević Maša?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси